Hírek és vélemények Szadáról

MARGITABLOG

ÖSSZEFOGÁSSAL A GYORSHAJTÁS ELLEN

2016. május 02. - margitablog

A Pazsaki úton már régóta tarthatatlan a helyzet, hiszen a 30 km/h sebességkorlátozást nagyon sokan jelentősen átlépik, így veszélyeztetve a járókelők és a szabályosan közlekedők testi épségét. Azonban most változás állhat be, hiszen Szada Nagyközség Önkormányzata elfogadta a lakók beadványát és a 2016. április 28-i ülésén határozatban rendelkezett a forgalomlassító műtárgyak felállításáról.

 

utugyi_terv_1.jpg

Sebességcsökkentő útszűkítés kialakítása: oldalnézet  - a beadvány alpján (Forrás: Magyar Útügyi Társaság)

 

A Pazsaki út, a Csapás út, a Méhes utca, a Margita utca, valamint a Boncsoki utca lakóközössége beadványt nyújtott be az Önkormányzat Képviselőtestületéhez, amelyben kérték, hogy engedélyezzék azt a tervet, amelyet a lakóközösség saját finanszírozásában terveztetett meg.  A képviselők 6 igen szavazattal és egy tartózkodás mellett hozzájárultak a terv megvalósításához. A részleteket az Önkormányzat és a lakóközösség tagjaiból létrehozott 6 fős bizottság dolgozza ki.  A kivitelezés anyagi terheit a lakóközösség vállalta.

 

utugyi_terv_2.jpg

Sebességcsökkentő útszűkítés kialakítása: felülnézet - a beadvány alapján (Forrás: Magyar Útügyi Társaság)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://margitablog.blog.hu/api/trackback/id/tr568681746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása