Hírek és vélemények Szadáról

MARGITABLOG

FORGALOMLASSÍTÁS - AHOL SZÁMÍT AZ ÁLLAMPOLGÁR

ÉS AHOL NEM: a szadai önkormányzat időhúzása igazán "Guinness Rekord"

2016. június 28. - margitablog

Már többször írtam a Pazsaki úton tapasztalható gyorshajtásról és a lakosság összefogásáról is. Úgy látszik azonban, hogy hiába egyeztet folyamatosan a lakóközösség immár több mint egy éve a szadai önkormányzattal és a polgármesterrel, hiába szavaztak meg nagy többséggel a település képviselői 2016. április 28-án egy önkormányzati határozatot, amely alapvetően támogatta a margitaiak beadványát, azóta sem történt semmi. NEM TÖRTÉNT SEMMI! Persze máshol komolyan veszik az állampolgárokat, erre mutatok most egy költséghatékony, mégis remek példát.

FRISSÍTÉS: Ezen blogbejegyzés megjelenése után tájékoztattak, hogy még folynak a tárgyalások az Önkormányzat és lakóközösség között. Innen is gyors és eredményes megegyezést kívánok! Remélem, hogy az óhajunkban-sóhajunkban létező forgalomlassító műtárgyak nemsokára a valóságban is kiemelkednek majd a Pazsaki utca aszfaltjából.

Egy távoli országban, ahol fontos a lakosság véleménye, ahol kulturált körülmények között tudnak arról dönteni, hogy márpedig kell a forgalomlassítás egy bizonyos útvonalon, szóval egy nagyon más kultúrájú területen, így oldották meg azt, ami Szadának több éve nem sikerül. Jaj bocsánat, a nagy meleg az agyamra mehetett... Nem egy távoli országról van szó, hanem Szentendréről... Pannóniatelep, a HÉV-megálló forgalmas utcája, íme:

fenykep0149.jpg

Egyszerűen az aszfaltba építve. Itt senki sem retteg, hogy nekimennek a forgalomterelőnek.

fenykep0149_2.jpg

Az első kép kinagyítva: jól látszik, hogy kb. 100 méter múlva az ellenkező oldalon található a következő forgalomlassító műtárgy.

fenykep0150.jpg

 

fenykep0151.jpg

fenykep0152.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://margitablog.blog.hu/api/trackback/id/tr738853034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása